Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fotograf: Mikael Berglund

Flög över mitträckena och kraschade: "Hade änglavakt"

En bilförare hade nästan osannolik tur vid en olycka på E6 tidigt imorse. Av någon anledning har han flugit över mitträcket, över på motsatt sida och kraschat ner i diket – men verkar klara sig nästan oskadd. – Han har haft en jädra änglavakt, och även bilister som kom åkande norrut. Den vill man ju inte möta när han kommer flygande i motsatt riktning, säger insatsledare K-G Persson.

Klockan var strax före 06.30 på fredagsmorgonen som bilföraren, enligt uppgift en norrman, kom körande på E6 i söderut mellan Stenungsund och Ödsmålbron. Exakt vad som hände sedan är oklart men på något sätt verkar föraren tappat kontrollen över bilen.

– Han har kommit över i fel körbana, och bilen har flugit över mitträcket och landat ner i diket, kan man säga, säger K-G Persson, insatsledare vid räddningstjänsten i Stenungsund

Mitträcket, är det oskadat?

– En liten skrapa. Han har gjort en redig luftfärd kan man säga, säger Persson.

Bilen blev demolerad, men föraren verkar ha klarat sig utan synliga personskador.

– Han åkte med ambulansen men var till synes oskadd. Han har haft en jädra änglavakt, och även bilister som kom åkande norrut. Den vill man ju inte möta när han kommer flygande i motsatt riktning. 

Enligt Persson finns inget som tyder på att föraren hållit ovanligt hög hastighet. 

– Det är ju motorväg, och i 100-110 kan man flyga en bit. 

Vid 07.15-tiden var räddningstjänsten insats färdig på platsen, men man var dock kvar för att invänta bärgare.

– Vi stannar nog här ett tag och stöttar honom i rusningstrafiken. Polisen är kvar på plats, men med tanke på den senaste tidens olyckor vid olycksplatser är det bra om vi fler som hjälps åt med att försöka bromsa trafiken.

Vid den tiden rullade en fil sakta förbi olycksplatsen, men vid 07.30 kunde P4 Göteborg rapportera att man stängt av två fält under bärgningen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.