Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Fjorton bilar i masskrock

Fjorton bilar var inblandade i en trafikolycka utanför Uddevalla på torsdagseftermiddagen. Två personer fick föras till sjukhus och det var helstopp på riksväg 44 under räddningsarbetet.

Larmet om olyckan kom in vid 16.30-tiden på torsdagen. Enligt de första uppgifterna låg då tre bilar i diket intill riksväg 44, ungefär en kilometer från Trestad center i riktning mot Uddevalla.

Räddningstjänst, ambulans, polis och flera bärgare skickades till platsen.

Det förekom inledningsvis flera olika uppgifter om antalet krockade bilar, men till slut hade polisen räknat in totalt fjorton personbilar som var inblandade i olyckan.

– Några bilar fick bärgas från platsen, men de flesta kunde köra därifrån själva. Enligt polispatrullen var det mycket halt på vägen. Då blir det gärna en kedjeeffekt, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Två personer fick föras i ambulans till sjukhus för kontroll. Deras skador ska vara lindriga, enligt polisen.

– En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott är skriven, så ingen pekas ut för att ha orsakat det här, men jag vill påminna om hur viktigt det är att hålla avstånd när det är vinterväglag, säger Fredrik Svedemyr.

Trafikpåverkan blev mycket stor och vägen var helt avstängd åt båda håll under räddningsarbetet. Vid 18-tiden meddelade Trafikverket att olycksplatsen var uppröjd och att trafiken rullade igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.