Fjärde person anhållen för trippelmord

ANNONS
|

– Vi hörde honom i går och efter det förhöret anhölls mannen, säger vice chefsåklagare Per-Erik Rinsell till Bohusläningen.

Mannen är i 20-årsåldern och hemmahörande i Uddevalla. Han misstänks för grovt skyddande av brottsling.

Den misstänkte förnekar brott.

Mannens advokat Anders Lysén är frågande till anklagelserna mot honom.

– Jag måste poängtera att vi vet ännu inte vad som påstås det får vi reda på först i dag klockan ett. Jag är på väg till ett förhör just nu.

Han förordnades som mannens försvarare vid femtiden i går kväll och hade ett samtal med sin klient i går kväll.

ANNONS

– Han tycker naturligtvis att detta är besvärligt men är ändå rätt samlad. Han har som sagt ingen aning om varför han blir anklagad för det här och förnekar brott.

Per-Erik Rinsell vill inte närmare gå in på exakt vad mannen har gjort. Kammaråklagare Viktoria Karlsson är också förtegen eftersom man är mitt i en känslig utredning.

– Jag kan inte kommentera någonting kring utredningen men kan säga att det är omständigheter i utredningen som föranlett det som mannen är misstänkt för.

Brottsrubriceringen skyddande av brottsling kan innebära allt ifrån att en person döljer en gärningsman eller hjälper denne att undkomma polisen. Det kan också handla om att personen undanröjer bevis som på ett eller annat sätt motverkar att brottet uppdagas eller beivras enligt 17 kapitlet 11 paragrafen. Vid grovt brott är påföljden lägst fängelse i sex månader och högst fyra år.

Det är oklart vilken relation mannen har till de andra som häktats misstänkt för trippelmordet.

Sedan tidigare sitter tre personer häktade. Två bröder, 21 och 22 år, misstänks för morden och en man, som också är i 20-årsåldern, misstänks för medhjälp.

De tre dödade hittades tidigt på morgonen av en joggare. En av de döda satt i en bil, de två andra, en man och en kvinna, hittades i anslutning till bilen.

ANNONS
ANNONS