Fiskebåt fick skelett med fångsten – polisen utreder mord

En död människa fastnade i en fiskebåts trål under fredagsmorgonen. Personalen larmade polisen, som nu utreder fallet som misstänkt mord.

ANNONS
|

Fiskebåten hade trålat utanför Göteborg men fått mer än fisk i fångsten. Den makabra upptäckten gjorde att man slog larm till polisen på fredagsmorgonen.

– Det är en fiskebåt som trålat och anträffat ett skelett till havs som man fick i trålen, berättar Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla, till Bohusläningen.

Fiskebåten la till i Lysekil vid niotiden, men förmodligen har kroppen fastnat i trålen någonstans mellan Göteborg och Skagen.

Enligt tidningen utreder polisen fallet som mord i nuläget för att ta reda på vad som har hänt. Man har inte kunnat fastslå att den avlidna personen har utsatts för något brott.

ANNONS

Kroppen har inte identifierats och hur länge den har legat i vattnet är ännu oklart.

– Det är i stort sett bara skelett och kläder så den har legat ett tag, säger Lars Ström.

Skelettdelarna ska nu genomgå en rättsmedicinsk undersökning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS