Under torsdagsmorgonen har en bilist fått två hål i vindrutan vid Hultamotet i Borås. En anmälan om skadegörelse kommer att skrivas. 
Under torsdagsmorgonen har en bilist fått två hål i vindrutan vid Hultamotet i Borås. En anmälan om skadegörelse kommer att skrivas. 

Fick stenar på vindrutan på riksväg 40

Fallande stenar ska ha skadat vindrutan på en förbipasserande bil på riksväg 40. En anmälare ska ha uppfattat det som att någon har kastat sten från en gångbro i Borås. Samtidigt kom larm om att cementsäckar ska ha orsakat problem i trafiken, men detta på en annan plats.

ANNONS
|

Strax efter halv åtta kom ett larm till polisen om händelsen på riksväg 40 vid Hultamotet mellan Hultaavfarten och Hässleholmen i Borås.

– Personen som ringer in till oss uppfattar att två stenar kastas från bron och skadar vindrutan, säger Ulla Brehm som är polisens presstalesperson i Region Väst.

Föraren har fått två hål i rutan. En anmälan om skadegörelse kommer att skrivas.

Vid ungefär samma tid kom information om att cementsäckar blockerade vägen, inledningsvis kom information om att detta skedde på riksväg 40, så var inte fallet.

Cementsäckarna hindrade framkomligheten på E6 i Göteborg och detta på grund av ett vägarbete.

ANNONS

Broarbete och småsten

När polisen anlände till Hultamotet, alltså på riksväg 40 efter larm om stenkastningen, hittar de varken någon misstänkt eller några stora stenar.

– Patrullen sa att det ligger småsten längs kanten på gångbron. Vill det sig illa kan någon förbipasserande putta ner dem på vägen så att det skadar rutan. De tror att det förmodlingen är vad som har hänt. Men det är spekulationer, säger Ulla Brehm.

Trafikverket senare under morgonen att det pågår ett broarbete på riksväg 40 vilket har haft påverkan på trafikflödet.

– Det ska vara något broarbete med begränsad framkomlighet på riksväg 40. Ett körfält är avstängt i riktning mot Göteborg, säger Ulrika Nilsson Lokrantz, pressinformatör vid vid Trafikverket.

Sedan 9-tiden flyter trafiken på bra igen.

ANNONS