Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilder: TT- Arkiv / Google.

Fem till sjukhus efter krockar

Första larmet om olycka kom strax efter klockan halv åtta på tisdagskvällen. Sammanlagt har fem personer förts till sjukhuset i Varberg.

Enligt polisen kolliderade två fordon, en personbil och en A-traktor, på riksväg 41 i Varberg vid halv åtta på måndagskvällen. Olyckan inträffade i norrgående riktning mellan Lassabacka och Lindhov. Ambulans, räddningstjänst och polis var på plats.  skriver Hallands Nyheter.

– Troligen är det så att bilen har kört på A-traktorn bakifrån, det är vad jag tror, men det är inget som är säkert än, säger Stefan Gustafsson, presstalesman på polisen.  

I samband med kollisionen inträffade ytterligare en trafikolycka - en kökrock i södergående riktning.
 
– Olyckorna har i princip skett bredvid varandra. Två bilar är inblandade i kökrocken och räddningstjänst, ambulans och polis var kvar på platsen och började arbeta med olyckan i södergående riktning, sade Andreas Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten Väst. 

Enligt polisen kan de båda olyckorna ha ett samband. 
– Vi vet inte vad det är som har hänt riktigt. Men efter den första olyckan bildades det köer och ett körfält stängdes av. När då bilar ska passera olyckan, så har troligen en bil kört ihop med en annan i södergående riktning, men som sagt så är det här spekulationer, säger Stefan Gustafsson. 

Under måndagskvällen kom det olika uppgifter om hur många personer som förts till sjukhus efter de två olyckorna. Strax efter nio meddelade räddningstjänsten att fem personer har fått föras till sjukhus. Hur allvarliga skador det handlar om är än så länge oklart.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.