Fem personer till sjukhus efter dubbla olyckor

Under torsdagen fick fem personer föras till sjukhus efter dubbla trafikolyckor på riksväg 40. Enligt polisen var det uppåt elva bilar som krockade, riktning mot Borås. Vägen stängdes av i flera omgångar.
– Det är flera skadade. Halkan kan ha varit en bidragande faktor till olyckan, säger Andreas Persson, inre befäl hos räddningstjänsten.

ANNONS
|

Det var totalstopp strax efter Rångedala på torsdagen, vilket berodde på två olyckor på riksväg 40. Räddningstjänst, polis och sju ambulanser kallades till platsen.

Enligt initiala uppgifter var det, allt som allt, åtta bilar som krockat. Men vid 15-tiden meddelade polisen att det var närmare 10-11 bilar som varit inblandade. Flera bilar stod i diket och det var halt på platsen, enligt räddningstjänsten.

– Det är flera skadade. Halkan kan ha varit en bidragande faktor till olyckan, säger Andreas Persson, inre befäl hos räddningstjänsten Södra Älvsborg när de påbörjat insatsen.

Olyckorna skedde vid ungefär samma plats och väg 40 var först helt avstängd.

ANNONS

Strax efter 15.30 kunde trafiken börja rulla på igen, men vägen fick återigen stängas av när åtta bilar bärgades från olycksplatsen.

– Tre av bilarna är ganska kvaddade, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Fem personer till sjukhus

Två personer satt fast i en bil i den ena olyckan och behövde klippas loss.

– De ska båda föras till sjukhus. Även tre personer ska vara lindrigt skadade i den andra olyckan, säger Christer Fuxborg.

Totalt fick fem personer föras till sjukhus, samtliga ska haft lindriga skador. Övriga personer transporterades från platsen med en buss.

Vägen stängdes av på nytt

Strax innan 16 lämnade räddningstjänsten platsen. Polisen fortsatte dirigera trafik under bärgningsarbetet.

Det var oklart hur länge arbetet skulle vara pågå och många vände, för att ta sig vidare på mindre vägar.

– Folk börjar vända på motorvägen, för att ta vägen i riktning mot Ulricehamn. De kör tillbaka och tar en mindre väg för att ta sig dit de ska, säger Christer Fuxborg.

Vid 19.40 hade polisen lämnat platsen och trafiken rullade på som vanligt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS