Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilbrand på i Västra Frölunda i Göteborg, natten till onsdag. Bild: Oscar Magnusson/TT
Bilbrand på i Västra Frölunda i Göteborg, natten till onsdag. Bild: Oscar Magnusson/TT

Fem bilbränder i Västsverige under natten

Fem bilbränder, i Mölndal, Borås, i Vänersborg, och två i Frölunda, har brutit ut under natten till onsdagen. Bränderna har släckts av räddningstjänst. Enligt polisen misstänks alla bränderna vara anlagda, men inte nödvändigtvis ha en koppling till bränderna under måndagskvällen.

I Västra Frölunda – i samma område som det under tisdagskvällen och natten brann 33 bilar – larmades räddningstjänst och polis om två bränder inom loppen av en halvtimme under onsdagsnatten. Den första branden som inträffade vid 00.30-tiden var i en mindre skåpbil i närheten av en skola. Vid den andra branden, vid 02-tiden, var det en parkerad bil som började brinna.

– Vid branden på skolan har ungdomar setts på platsen. Vid den andra branden har man hittat någon form av slang och rep på platsen. Vi misstänker att den är anlagd, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

I båda fallen har polisen skrivit en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

"Vittnen har sett en liten vit bil lämna platsen"

Omkring 23.30 på tisdagskvällen, fick SOS Alarm in samtal om två bilbränder i Borås och Mölndal.

I Mölndal totalförstördes ett fordon efter att ett brand brutit ut. Räddningstjänst var snabbt på plats och lågorna begränsades till fordonet som eldhärjats.

– Vittnen har sett en liten vit bil lämna platsen i anslutning till att det började brinna, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

I Borås kunde ett vittne observera sju ungdomar i 20-årsåldern stod vid en bil på en parkering, uppger polisen. Kort därefter hörde vittnet en smäll och såg ett kraftigt ljussken varpå ungdomarna sågs springa från platsen.

Räddningstjänst tillkallades och även där kunde man begränsa branden till det berörda fordonet, uppger polisen.

I båda fallen kommer polisen skriva en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

Vid fyra-tiden på natten kom ett larm om en brand i en husvagn på baksidan av en grill i Vänersborg. Husvagnen blev helt utbränd och branden spred sig till grillen som fick stora skador. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättas. I detta fallet tror polisen inte att branden har något med de tidigare bränderna i Kronogården att göra.

Tror man att bilbränderna under natten till onsdagen har någon koppling till bilbränderna under tisdagskvällen?

– Det är för tidigt att säga. Två bilar brann i Frölundaområdet, som var det mest drabbat under tisdagsnatten, och de blev rätt så utbrända. Men om det har någon koppling kan jag bara spekulera i, säger Thomas Fuxborg.

Har tillvägagångssättet varit liknande som under tisdagskvällen?

– På så sätt att vi tror att alla bränder har varit anlagda, säger Thomas Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.