Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fem bilar har kört av vägen - E6 helt avstängd

Fem bilar har kört av vägen längs E6 utanför Falkenberg. Motorvägen var avstängd i både söder- och norrgående riktning.

Västsverige har under söndagen drabbas av både hagel- och snöskurar som just nu ställer till det i trafiken och skapar blixthala vägar.  

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Vid 19.23 larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Heberg längs E6 utanför Falkenberg där flera fordon uppges ha kört av vägen. 

– Räddningstjänst, ambulans och polis har kallats till platsen, det ska handla om flera fordon som har kört av vägen, uppger en driftsoperatör vid SOS Alarm vid 19.40-tiden. 

Vid 20-tiden uppger SOS Alarm att totalt fem bilar kört av vägen. 

– Jag tror det handlar om två olyckor vid samma plats ungefär. En i södergående riktning och en i norrgående. Bilarna har väl fått sladd och kört av vägen, jag vet inte exakt vad som har hänt, men vägen har stängts av i båda riktningar vid platsen. Hur länge den kommer att vara avstängd vet jag inte, uppger en driftsoperatör vid SOS Alarm. 

Vid olyckan i södergående riktning uppger räddningstjänten att en bil körde i diket. En kvinna som färdades i bilen har körts i ambulans till sjukhus. Vid den andra olyckan i norrgående riktning var fyra bilar inblandade. Inga personer uppges ha fått allvarligare skador i den olyckan. 

Troligtvis är det halkan som har orsakat olyckorna.

– Det kom hagel och snö och blev lite halt i området, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten till hp.se

Vägen var avstängt i båda riktningarna under räddningsarbetet.Trafiken beräknas enligt Trafikverket flyta på normalt senare under kvällen.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.