Flera läsare har hört av sig om att polispatruller rört sig i samhället under söndagen.
Flera läsare har hört av sig om att polispatruller rört sig i samhället under söndagen. Bild: Läsarbild

Fastighet spärrades av vid polisinsats

En stor polisinsats pågick under söndagsförmiddagen i Floda. Enligt polisen har man startat en utredning gällande grov misshandel och olaga frihetsberövande.
– Ingen är gripen i nuläget, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

En del invånare i Floda vaknade säkert till när en helikopter hovrade över ett samhället på söndagsmorgonen. På marknivå ska det även ha varit flera polispatruller i arbete.

– Helikoptern har varit här hela morgonen, säger en boende som berättar att han inte fick komma tillbaka till sitt hus efter att ha varit ute på en promenad.

–Jag fick stå och vänta i en 20 minuter innan de släppte förbi mig. De undersökte en bil som stod parkerad utanför huset. Den bogserade de iväg sen, säger han.

Bortsett från polishelikoptern så berättar han att flera polispatruller samt hundpatrull befunnit sig i området under förmiddagen.

ANNONS

Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen, bekräftar det inträffade.

– Det jag kan säga är att vi haft ett antal enheter på plats. Vi har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen grov misshandel samt olaga frihetsberövande, säger han.

Under förmiddagen spärrade man av en fastighet i Floda. Enligt Nordqvist har polisens tekniker varit på plats för att genomföra en brottsplatsundersökning.

I övrigt är polisen förtegen om ärendet och man vill inte gå ut med detaljer. Ingen person har gripits.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS