Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Fastighet spärrades av – krutbomb hittades

Polisen har under tisdagseftermiddagen genomfört en husrannsakan i Herrljunga. I bostaden som genomsökts har man hittat narkotika, samt ett föremål som visade sig vara en krutbomb. Nationella bombskyddet kallades till platsen.

Efter beslut av åklagare genomförde polisen en husrannsakan i en lägenhet i Herrljunga under tisdagseftermiddagen. I bostaden hittade man narkotika, men också ett föremål som misstänktes vara farligt.

– Man hittar ett föremål som inte kan identifieras. Det är anledningen till den situation vi befinner oss i, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst, strax efter fyndet.

"En säkerhetsåtgärd"

I samband med att polisen hittat föremålet kallades nationella bombskyddet till platsen. Man evakuerade trapphuset vid lägenheten, tillsammans med flera närliggande lägenheter. Området runt fastigheten spärrades också av.

– Det är en säkerhetsåtgärd som vi har gjort i samråd med nationella bombskyddet, sa Stefan Gustafsson.

Vid 21-tiden kunde polisen meddela att man släppt de yttre avspärrningarna till fastigheten och att boende har kunnat återgå till sina lägenheter. Avspärrningarna för den aktuella lägenheten kvarstår.

Efter att nationella bombskyddet kontrollerat och oskadliggjort föremålet, kunde de beskriva det som en "krutbomb".

– Det anses som ett farligt föremål, det är konstaterat, säger Stefan Gustafsson.

En person anhållen

De delar av föremålet som innehåller krut har omhändertagits av nationella bombskyddet, och övriga delar har beslagtagits av polisen för teknisk undersökning.

– Vi är kvar på platsen. Även nationella bombskyddet är kvar på platsen och söker biytor. Vi vill vara säkra på att det inte finns några andra farliga föremål.

Lägenhetsinnehavaren greps på plats i bostaden och är nu anhållen misstänkt för brottet.

En förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt narkotikabrott har inletts.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.