Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Hallstan säger att Tele2 felsöker för att ta reda på vad problemet beror på. Bild: Adam Ihse / TT, Pressbild
Fredrik Hallstan säger att Tele2 felsöker för att ta reda på vad problemet beror på. Bild: Adam Ihse / TT, Pressbild

Fasta telefonnätet nere för flera kommuner

Lysekil, Sotenäs, Munkedal och Tanums kommuner hade alla telefoniproblem under onsdagen. Orsaken till problemen spårades till en koppling mellan leverantören Tele2 och Telia.

Under onsdagsförmiddagen upptäcktes ett problem med den fasta telefonin i fyra kommuner: Lysekil, Sotenäs, Munkedal och Tanum, något P4 Väst var först att rapportera om. Det var ett växelfel som innebar att när någon försökte ringa fasta telefonnummer på kommunerna hördes ingenting i luren.

– Man kommer fram, men den som svarar hör inte vad man säger. Det är problemet just nu, sa Fredrik Hallstan, kommunikatör på Tele2.

Det var enbart det fasta nätet till kommunerna som påverkades. Mobiltelefoner, och trygghetslarm som går över det mobila nätet, berördes aldrig av problemet. Vid halv fem tiden på onsdagseftermiddagen meddelade Tele2 att ett tekniskt fel hos Telia var orsaken.

– Det stämmer att det är ett problem i vårt nät, i kopplingen till Tele2, säger Inger Gunterberg, pressansvarig på Telia och fortsätter:

– Vi har tekniker på plats som jobbar med att lösa det och vi hoppas naturligtvis att vi ska lösa det så fort som möjligt.

Strax efter 17.30 meddelade Tele2 att problemet var löst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.