Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fartyget som gick på grund ska ha kunnat läggas an vid en brygga. Räddningstjänsten på plats har arbetat med att pumpa ut vatten ur fartyget. Bild: Läsarbild
Fartyget som gick på grund ska ha kunnat läggas an vid en brygga. Räddningstjänsten på plats har arbetat med att pumpa ut vatten ur fartyget. Bild: Läsarbild

Fartyg på grund i Göta älv

Ett fraktfartyg gick på grund i Göta älv i höjd med Lilla Edet under söndagskvällen. Det ska inte finnas någon överhängande fara för miljöutsläpp.
– Men skeppet tar in en del vatten, säger Robert Olsson, vid Södra Bohusläns räddningsförbund.

Det var strax före klockan 23 som SOS Alarm fick larmet om att ett fartyg gått på grund i Göta älv i höjd med Lilla Edet.

– Det vi vet är att fartyget tar in vatten. Men risken för att skeppet ska sjunka är relativt låg, sa då Robert Olsson från Södra Bohusläns räddningsförbund.

Enligt Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst, finns inga misstankar om brott. Alla kontroller har gjorts på personalen.

Förmodat haveri

– Det mesta tyder på att fartyget drabbats av någon typ av roderhaveri och därför blivit manöverodugligt, konstaterade Gunneng.

Vid midnatt kunde båten läggas vid en brygga och situationen var under kontroll.

– Fartyget kommer inte att sjunka, sa Morten Gunneng.

Inga människor ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Det ska heller inte vara någon fara för miljöutsläpp då fartyget inte läcker olja.

Räddningstjänsten är på plats med enheter från Lilla Edet och Stenungsund för att hjälpa till med att pumpa ut vatten ur fartyget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.