Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fartyg började brinna till havs

Brand och kraftig rökutveckling fick Fladenbåten Falkskär ur funktion. En av passagerarna var Leander Franke, vars svensexa fick ett abrupt slut när fiskebåten fick avbryta sin färd.

Larmet om båtbranden kom vid kvart över fyra på eftermiddagen. Då var det kraftig rökutveckling på fisketursbåten Falkskär, en av Fladenbåtarna. Enligt sjöräddningen har det brunnit antingen i motorn eller i någon kabel. Besättningen kunde släcka branden men båten var inte manöverduglig.

Leander Franke ska gifta sig om två veckor och en del av svensexan hans vänner planerat för honom var en fisketur. Trots att fisketuren inte blev så lång var gänget glada ändå när Falkskär till slut kom in i hamnen.

– Vi fick i alla fall äta våra räkor och dricka lite öl, sa Leander.

Båten låg cirka 2-3 kilometer utanför Varberg. Två räddningsbåtar och en helikopter larmades ut till platsen av Sjöräddningen, räddningstjänsten i Varberg var också beredd att åka ut om det skulle behövas.

Sjöräddningssällskapets räddningsbåt Odd Fellow kom till Falkskärs räddning. Vid 17.30 hade bogsering påbörjats. Sjöfartsverkets lotsbåt kopplades på båten och bogserade den mot hamnen. Vid 17.45 hade båten nått hamnbassängen. Passagerarna var kvar på båten och följde med in till hamnen under bogseringen.

Polis och räddningstjänst väntade i hamnen för eventuell eftersläckning.

Ingen person ska ha skadats vid branden.