Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Brodin, verksamhetschef vid FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof, medverkar i tv-programmet Efterlyst med anledning av Wilma Anderssons försvinnande. Bild: Anders Ylander
Daniel Brodin, verksamhetschef vid FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof, medverkar i tv-programmet Efterlyst med anledning av Wilma Anderssons försvinnande. Bild: Anders Ylander

Familjens känslosamma hälsning i Efterlyst: "Vi kommer aldrig sluta leta"

På torsdagskvällen medverkade Daniel Brodin, verksamhetschef vid FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof, i tv-programmet Efterlyst med anledning av Wilma Anderssons försvinnande. Där läste han upp ett känslosamt meddelande från hennes familj.
– Vi älskar dig, vi kommer aldrig sluta leta.

Sedan den 13 november har 17-åriga Wilma Andersson varit försvunnen. Hundratals frivilliga har deltagit i sökinsatserna, och polisen har använt stora resurser för att hitta Wilma. En dykardivision har också anmält sig frivilligt för att hjälpa till.

På torsdagskvällen deltog Daniel Brodin som är verksamhetschef på FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof, i tv-programmet Efterlyst på TV3. Han hade ett känslosamt meddelande från Wilmas familj i form av ett handskrivet brev.

– Wilma, vi saknar dig. Vi vill att du ska komma hem. Vi älskar dig, vi kommer aldrig sluta leta. Vi är förkrossade och känner att vi alltid finns där för dig, återberättar en märkbart rörd Daniel Brodin i Efterlyst. Han tillägger sedan:

– De vill också tacka, givetvis. Alla sökare och alla som hjälper till vid den här typen av sökinsats.

LÄS MER: Mammans ord: "Vill bara få hem våran Willmis"

Sökandet fortsätter under kvällen

Sökande efter Wilma fortsätter i centrala Uddevalla, och sökandet bedöms hålla på till klockan 02 natten mot fredag.

– Det pågår en intensiv sökinstans, säger Daniel Brodin. Han berättar bland annat i programmet att en sexårig flicka kommit förbi och lämnat bakverk till de som är ute och söker efter Wilma.

Samtidigt som sökinsatserna pågår sitter en man i 20-årsåldern anhållen, skäligen misstänkt för mord.

– Han förnekar brott och vill inte att jag uttalar mig mer om det i övrigt, har hans advokat Beatrice Rämsell sagt till GP vid ett tidigare tillfälle.

LÄS MER: Sökandet efter försvunna Wilma Andersson har återupptagits

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.