Familjen begravde fel katt – fick gräva upp den igen

Sara Johansson upptäckte att sonen Albins katt Freddy dött i ett lokalt inlägg på Facebook. Familjen begravde katten med en fin ceremoni i skogen. Kort därefter fick de en chock när den döda katten Freddy dök upp hemma, levande.

ANNONS
|

I fredags morse satt Sara Johansson hemma i Brastad och scrollade i en lokal Facebook-grupp då en bild dök upp föreställande en kartong med en påkörd död katt i, något P4 Väst tidigare berättat om.

– Jag stannade till och förstorade bilden och såg då att det var ju vår katt, Freddy. Vi har ju haft honom i nio år, så jag kände igen honom, berättar Sara Johansson.

För att bli ännu mer säker skickade hon bilden till sin exman, som svarade efter bara en sekund: ”Ja gud, det är Freddy”.

Eftersom det var sonen Albins katt berättade de den sorgliga nyheten för honom när han kom hem från skolan samma dag.

ANNONS

– Det kändes verkligen inte bra för jag älskade den katten, säger 11-årige Albin Wallner.

Katten Freddy begravdes i skogen

Den döda katten Freddy fanns att hämta hos ett lokalt företag, då han hittats på deras parkering, så Sara Johansson gick dit med en kompis för att ta med honom hem.

– Jag inspekterade honom där han låg i lådan och var säker på att det var han och började storgråta.

Hon gick sen långt ut i skogen tillsammans med en kompis, sonen Albin och en vän till honom för att begrava Freddy.

– Vi klappade på honom, kramade honom, pratade gamla minnen – hur bra han hade haft det. Och plockade vitsippor som vi la på hans grav.

Sara Johansson berättar att då de var fyra personer som var säkra på att det var deras Freddy som var död, så tog de inte katten till en veterinär för att kolla chippet.

Katten Freddy verkar ha en dubbelgångare.
Katten Freddy verkar ha en dubbelgångare. Bild: Sara Johansson

”Väldigt chockad”

Här skulle man kunna tro att den sorgliga historien slutade.

Men precis när de kommit hem från begravningen ringde Albins pappa och nästan skrek att deras döda katt Freddy var hemma. Han blev rätt chockad över att katten var vid liv, berättar Sara Johansson. Och så blev även hon och Albin.

ANNONS

– Jag blev väldigt glad när han kom hem, och väldigt chockad, för det var en exakt likadan katt vi begravt. Han var som en klon, säger Albin Wallner.

Som tur var hade Sara Johansson sparat inlägget på Facebook. Nu publicerade hon det igen, med ny text.

– Jag skrev att vi råkat begrava fel katt, för jag ville att den rätta ägaren skulle få veta det. Och snabbt hörde ägaren av sig och berättade att det var hennes Måns.

De mötte henne i skogen där katten var begravd och grävde upp den. Ägaren såg då att det var hennes katt Måns.

– Hon blev ledsen, men tacksam över att få tillbaka sin katt.

Hur lika var katterna?

– De var fruktansvärt lika, även den döda kattens ägare såg det, menar Sara Johansson.

När Freddy väl hade ”återuppstått” från de döda, firade de med att ge honom ett helt paket av hans favoritskinka. Även Albin är mycket nöjd över att ha fått sin vän tillbaka.

– Han är gosig och en stor katt. Först när han kom var han pytteliten sen började han växa och blev jättestor, berättar Albin Wallner.

LÄS MER:Katten Bosse var fast i Gullbergstunneln – nu är han hemma igen

LÄS MER:Nya Zeeland ställer in kattjaktstävling efter kritikstorm

LÄS MER:Kokain-katt flydde sin ägare – har fått nytt hem

LÄS MER:Då ska alla katter registreras hos Jordbruksverket

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS