Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förvarade vapen på folkhögskola

Två av de män som åtalas för bland annat medhjälp till trippelmordet förvarade mordvapnet och stora mängder narkotika i sina studentrum på Ljungskile folkhögskola. Det hävdar åklagarna.

Den 7 mars mördades tre unga människor i Uddevalla. Dagen efter häktades två bröder misstänkta för mordet. Och när polisen höll på med sin utredning fattades även misstankar mot två män som studerade på folkhögskolan i Ljungskile, skriver Bohusläningen.


Misstankarna gällde bland annat medhjälp till mord och narkotikabrott.
– Det är naturligtvis mycket allvarligt och vi har pratat med elever på skolan om det här, säger Paula Pelli, rektor på folkhögskolan i Ljungskile.


Under våren genomförde polisen husrannsakningar på skolan, i de båda männens studentrum på skolan.


– Det stämmer att de här unga männen studerade och bodde hos oss här på skolan. Vi blev informerade av polisen om att polisen skulle genomföra husrannsakningar här bara några timmar innan så skedde, säger Paula Pelli.


I husrannsakningarna i de båda männens, i dag är båda 22 år gamla, rum hittade polisen narkotika och stora summor pengar. Bland annat hasch och så kallade subutex, ett narkotikaklassat läkemedel.


När de misstänkta trippelmördarna greps hade den ena av 22-åringarna hand om stora mängder narkotika som han enligt förundersökningen förvarade på skolan. Och när 22-åringen själv insåg att han skulle bli misstänkt bad han sin studentkamrat att flytta tabletterna från sitt rum på skolan.


Dessutom ska en av de unga männen ha haft vapen på skolan, i sitt rum.


– Det ska vara i alla fall ett av de vapen som användes vid trippelmordet, säger Thord Haraldsson, kriminalkommissarie och den som skött utredningen.

Läs också: Trippelmordet extremt även för en van utredare


Paula Pelli är rektor på folkhögskolan, där det går ungefär 200 elever.


Enligt henne hade skolan inga som helst misstankar mot att de båda männen som gick på skolan höll på vare sig brottslighet eller narkotika.


– Vi har en policy kring droger. Misstänker vi att en elev håller på med narkotika kan vi kräva drogtester och vi kan också stänga av elever för detta. Men vi hade aldrig sådana misstankar mot de här kursdeltagarna, säger Paula Pelli.


Efter husrannsakningarna genomförts och två av skolans elever var misstänkta i utredningen kring trippelmordet, berättar Paula Pelli, att man haft samtal på skolan med de elever som känt ett behov av det.


– Det är klart att man blir bekymrad när de här två männen misstänks för grov kriminalitet.


Männen har i dag slutat på skolan. Den ena har åtalats för medhjälp till mord, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Den andre åtalas för grovt narkotikabrott.