Försvunnen jägare ännu inte återfunnen

En jägare i 70-årsåldern anmäldes försvunnen i Svenljunga under fredagen. Under fredagen och lördagen har polisen sökt efter den försvunna mannen i vattendrag, i skogen och från luften, men vid 17-tiden på lördagen avslutade polisen räddningsinsatsen.

ANNONS

En man i 70-årsåldern, som inte kommit tillbaka efter att varit ute på jakt i Svenljungas skogar, anmäldes under fredagen försvunnen.

Polisen har sökt efter den försvunna mannen med drönare, hundpatruller och helikopter, och har även begärt dykare från räddningstjänsten.

– Det är för att vi ska söka brett, sa Peter Adlersson presstalesperson vid polisen i region Väst.

Letade in mot natten

Mannen anmäldes försvunnen av anhöriga på eftermiddagen och vid 20.30-tiden på fredagen hade polisen fortfarande inte hittat honom.

– Man har hittat hans hund, sa Peter Adlersson.

Strax efter 21-tiden slutade helikopter och räddningstjänst vara en del av insatsen. Polisen fortsatte söka in mot natten med patruller. Även drönare och hundar var då fortsatt involverade i sökandet.

ANNONS

– Vi kommer fortsätta som vi håller på nu, sa Johan Josarp, vakthavande befäl hos polisen.

Vid klockan 01.30 avbröt man sökandet för natten, då hade man fortfarande inte hittat mannen, och fortsatte istället sökinsatsen på lördagen.

– Vi har beordrat ditt ett antal patruller som kommer fortsätta sökandet under dagen, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Vid 17-tiden på lördagen avslutade polisen räddningsinsatsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS