Försvunnen dykare hittad död

Den dykare som har varit försvunnen i Gullmarsfjorden sedan i helgen har nu hittats död, meddelar polisen. Dykaren ska vara en svensk man i 50-årsåldern och mannens anhöriga ska vara underrättade.

ANNONS
|

Den 10 juli var tre personer ute och dök i Gullmarsfjorden i Bohuslän, men bara en kom upp ur vattnet. Personen larmade räddningstjänsten och snart påbörjades en stor sökinsats efter de två försvunna dykarna.

Både Sjöfartsverkets nationella sjö- och flygräddningscentral (JRCC), kustbevakningen, räddningstjänsten och polisen var delaktiga i sökarbetet och bara en timme efter larmet hade en av dykarna hittats. Senare under kvällen meddelades det att dykaren, en dansk man i 55-årsåldern, var avliden.

Det ska enligt JRCC vara upp till 90 meters djup i vattnet där den första dykaren hittades.

Sjöpolisen har sedan i onsdags sökt efter den andra dykaren. Nu meddelar polisen att kustbevakningen hittat den andra försvunne dykaren, en svensk man i 50-årsåldern, avliden.

ANNONS

– Han är hittad och kroppen är förd till rättsmedicin för en obduktion för att se vad det är som har orsakat det här. Hans utrustning är också tagen i beslag, säger Stefan Lång, jourförundersökningsledare vid polisen i Fyrbodal.

Hittades i sökområdet

Efter att den första dykaren hittades avliden inledde polisen en förundersökning om vållande till annans död och dykarens utrustning har skickats iväg för undersökning.

– Den brottsrubriceringen ligger nog kvar. Men det var en ingångsrubricering för att inleda en utredning. I det här fallet har ärendet ändrats från försvunnen person till dödsfall utan misstanke om brott, säger Stefan Lång.

Han vill inte gå in närmare på var den döde mannen hittades under onsdagen.

– Han hittades i det aktuella området där de haft sök hela veckan. Det är genom kustbevakningens utrustning som de har lyckats hitta mannen, säger Stefan Lång.

LÄS MER:Tragiska dykolyckan utreds – orsaken oklar

LÄS MER:Räddningsinsats efter två dykare i Gullmarsfjorden

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS