Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, säger att flickans syskon försvann i somras – utan att någon anmälan gjordes. Bild: Stefan Bennhage
Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, säger att flickans syskon försvann i somras – utan att någon anmälan gjordes. Bild: Stefan Bennhage

Försvunna flickans äldre syskon försvann i somras

Den försvunna nioåriga flickan skulle skyddas från hedersvåld. Två personer, som är nära anhöriga till flickan, sitter anhållna misstänkta för människorov. Samtidigt visar det sig att flickans äldre syskon också försvunnit från sina familjehem – utan att någon polisanmälan skrivits.

Rikslarm har utfärdats efter att en nioårig flicka försvunnit från sitt hem i Bohuslän. Den försvunna flickan sattes i familjehem efter larm om hedersvåld, enligt GT. Något som polisen i nuläget inte kan bekräfta.

– Det vet vi inte riktigt. Det ingår i vårt uppdrag att ta reda på det, men jag kan inte säga det just nu. Vi får titta på gamla utredningar och se om det ligger något i det, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Även flickans två äldre syskon, en pojke och en flicka som är mellan 13 och 15 år gamla, har försvunnit från sina placeringar. De försvann redan i somras, utan att någon polisanmälan gjordes.

– Det uppdagades sent i går (torsdag, reporters anmärkning) att de också var försvunna. Men det verkar inte som någon reagerat på detta, de har inte anmälts försvunna. Jag är inte jätteinsatt i de ärendena, men de har anmält det till socialen, men sedan har det inte kommit längre. Vi måste kolla upp detta ordentligt, det har vi inte hunnit med, säger Timmersjö.

Fler förhör väntar under morgondagen

Även syskonen efterlyses nu i samma rikslarm som den nioåriga flickan som försvann på onsdagskvällen.

– Vi kommer att hålla ett nytt förhör med de anhållna i morgon och får se om de kan tillföra något mer. Sedan har vi massa elektroniska spår som vi får gå igenom, som telefoner och datorer.

Nu sitter de anhållna, kommer de att begäras häktade?

– Det kan bli aktuellt. Det är ingen diskussion som vi haft, vi får avvakta morgondagen.

Men anser du att misstankarna är tillräckligt starka för att de skulle kunna begäras häktade?

– Jaja, visst är de det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.