Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Försvunna 24-åringen hittad död

Den 5 mars hittades en kropp i Nossan i samband med sökandet efter den försvunna 24-åriga kvinnan från Grästorp.
Kroppen har nu med säkerhet identifierats som den försvunna kvinnan.

Den 24-åriga kvinnan anmäldes försvunnen under natten mot den 14 februari och samma dag inleddes omfattade sökinsatser efter henne. Polisen misstänkte tidigt att hon hade utsatts för brott, och en förundersökning om människorov inleddes. Dagarna efter försvinnandet häktades en man.

Mannen var den senaste som hade sett henne vid liv och var också den person som anmälde henne som försvunnen tidigt på morgonen den 14 februari. Under måndagen meddelade åklagarmyndigheten och polisen att mannen hade släppts på fri fot och inte längre var misstänkt för brott. Enligt polisens undersökningar kan han inte ha berövat henne livet.

– Vi har hela tiden jobbat med olika teorier eftersom det inte varit självklart att att den misstänkte varit gärningsman, säger Niklas Lindström, polisens utredningsledare. I sökandet efter kvinnan anträffades den 5 mars en kropp i ån Nossan av dykare.

Även om något fullständigt obduktionsresultat ännu inte är färdigt meddelar åklagaren som leder utredningen, kammaråklagare Lars Johansson, att man med säkerhet nu kan säga att det är den försvunna kvinnan som har anträffats.

– Den kropp som påträffades den 5 mars i ån Nossan i närheten av Grästorp har i samband med obduktionen med säkerhet identifierats som den försvunna 24-åriga kvinnans, säger Lars Johansson i ett uttalande.

Han säger samtidigt att det kan dröja innan ett färdigt obduktionsutlåtande från en rättsläkare är klart.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.