Mikael Löfstrand kan bara se på en fungerande tv på dagtid. Hunden Klappi rynkar på nosen åt eländet.
Mikael Löfstrand kan bara se på en fungerande tv på dagtid. Hunden Klappi rynkar på nosen åt eländet.

Förstörda tv-kvällar i ett år

ANNONS
|

Uttagen i lägenheten är sannolikt för gamla, men hans fall har hamnat mellan stolarna.

När tv-bilden blev för dålig trodde Mikael Löfstrand att apparaten var trasig. För ett år sedan köpte han därför en ny.

– Men problemet kvarstod, ja, det blev nästan värre när jag köpte den nya platt-tv:n. Det blir en vit rullande rand på skärmen, förklarar Mikael Löfstrand.

Han hyr sin bostad på Skinnefjäll av Förbo. Där har bostadsbolaget försökt med en massa olika reparationer och byten för att komma tillrätta med bekymret. På dagtid fungerar apparaten, men på kvällarna börjar den vita randen rulla över skärmen.

ANNONS

– Ingenting har hjälpt. Nu påstår Förbo att Bostadsrättsföreningen måste komma med en beställning om byte och att jag ska ligga på samfälligheten, men det är ju inte dem jag hyr av. Det är ju helt absurt att jag ska driva ärendet. I min hyra ingår att jag ska kunna se på tv.

Mikael Löfstrand tycker att han har hamnat i ett Moment 22. Han vill antingen bli kompenserad för den uteblivna tv-bilden eller så vill han att Förbo skaffar honom en parabol.

– De går inte med på några sådana krav alls. Jag tycker det är pinsamt. Man måste kunna se på tv utan ett rullande streck i rutan, säger Löfstrand.

Krister Lundgren basar över miljö och inköp på Förbo:

– Vi håller på att felsöka, vilket vi gör i fyra steg. Det här felet var vanligt när platt-tvapparaterna kom. Vi har bytt uttag i andra lägenheter i andra områden.

Lundgren menar att endast två har de problem som Mikael Löfstrand har.

– Det Mikael har råkat ut för är väldigt beklagligt, men vi kan inte göra mer än att arbeta systematiskt. Vi har fixat det i de andra områdena också och räknar med att göra så även här, säger Krister Lundgren.

ANNONS

Att det bara är två lägenheter som har sådana här tv-problem stämmer inte, enligt Mikael Löfstrand.

– Nej, jag har pratat med flera grannar som har samma bekymmer. De tror väl också att det är fel på tv:n. Sanslöst att det här inte är fixat på ett år, säger Löfstrand.

ANNONS