Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det råder förseningar på Landvetter flygplats efter tekniska problem med bagagehanteringssystemet.  Bild: Adam Ihse/ TT
Det råder förseningar på Landvetter flygplats efter tekniska problem med bagagehanteringssystemet. Bild: Adam Ihse/ TT

Förseningar på Landvetter flygplats efter tekniska problem

Landvetter flygplats har drabbats av förseningar efter tekniska problem med bagagehanteringssystemet, rapporterar GT. Teknisk personal har under förmiddagen arbetat för att lösa problemet.

Under söndagsmorgonen har teknisk personal arbetat för att lösa Landvetter flygplats problem med bagagehanteringen. Det har därför rått förseningar på vissa flighter.

– Det varierar lite så resenärerna får kontakta sitt flygbolag. Vad jag har förstått det som rör det sig om förseningar om mellan 30 till 60 minuter, säger David Karlsson, presstalesperson på Swedavia.

Bagagehanteringen hanterades manuellt och extra personal kallades in för att hjälpa folk hålla fysisk distansering och extra utrop. Vid 12.30 meddelade Swedavia att Landvetter var tillbaka i normal drift.

– Allt rullar på igen men det kan vara vissa följdförseningar. Vi behöver komma ikapp nu inom de närmsta timmarna, säger David Karlsson.

Totalt berörs omkring 2700 passagerare av förseningarna i olika grad.

Kommer berörda passagerare ges ersättning?

– Det vet jag inte, men det är återigen en dialog som resenärerna i första steget få ha med researrangör eller sitt flygbolag, säger David Karlsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.