Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förseningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm

Det är förseningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm efter ett tidigare stopp på Västra stambanan. Stoppet varade i ungefär två timmar innan trafiken åter var igång.
– Det blir alltid lite förseningar när tågen inte står på rätt ställe, säger Katarina Wolfram vid Trafikverket.

Stoppet mellan Falköping och Skövde uppstod strax innan klockan 13 under måndagen. All tågtrafik på sträckan Göteborg - Skövde - Stockholm stod still i ungefär två timmars tid.

– Det är många tåg som påverkas då det handlar om Västra stambanan, alla tåg på den sträckan står stilla, sa Katarina Wolfram, presskommunikatör vid Trafikverket, precis efter att stoppet inträffat.

Det fanns inledningsvis ingen prognos för när stoppet skulle vara hävt. Men vid 15-tiden var stoppet hävt och tågen rullade åter på sträckan, dock med förseningar för flera tåg.

– Sen blir det alltid lite förseningar när tågen inte står på rätt ställe, säger Katarina Wolfram.

Flera inställda avgångar

Enligt SJ berördes fyra stycken av deras tåg av stoppet, men det riskerar att bli fler om köbildning uppstår. Det fanns inga planer på att sätta i någon ersättningstrafik under stoppet.

– Det är ett stopp i två timmar har vi fått besked om och på den tiden hinner man inte få fram någon ersättningstrafik. Man avvaktar tills trafiken släpps på igen, berättade Stephan Ray, presskommunikatör vid SJ.

Även Västtåg påverkades av stoppet och har flera inställda avgångar mellan Stenstorp station och Skövde.

Orsaken bakom stoppet var en olycka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.