Försökte krocka med polisbil i biljakt

En förare vägrade stanna och försökte undkomma polisen genom att köra iväg. I den efterföljande jakten försökte föraren krocka med polisbilen.

ANNONS
|

Vid 18-tiden på onsdagskvällen uppmärksammade polispatrull att en förare körde konstigt utanför Strömstad och ville få mannen att stanna. Bilisten vägrade dock stanna och försökte undkomma genom att köra ifrån polisbilen i hög hastighet.

Polisen följde efter och en biljakt påbörjades.

– När han ligger framför polisbilen gör han en häftig inbromsning för att krocka med polisbilen och på så sätt undkomma. Polisbilen kör upp bredvid och försöker kränga bilen av vägen. Då krockar de båda bilarna och det uppstår mindre plåtskador på polisbilen, säger Hans Lippens, polisens presstalesman Region Väst.

En annan polispatrull kom till undsättning och man beslutade sig för att lägga ut en spikmatta.

ANNONS

– Efter att bilisten har kört över spikmattan punkteras alla däcken och bilen kör på bara fälgarna. Det blir svårt att manövrera bilen då, säger Hans Lippens.

Efter några hundra meter stannade bilen och föraren sprang i väg. Efter en kortare språngmarsch av efterföljande polispatrull greps mannen. Mannen, som är född 1997, är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning eftersom han saknade körkort och bilen har tagits i beslag.

Inga personer skadades i samband med händelsen.

ANNONS