Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Filip Landqvist
Bild: Filip Landqvist

Försökte backa på bilist på E6 – misstänkt drogpåverkad

En man i 30-årsåldern försökte på fredagsmorgonen backa på en medtrafikant – som redan larmat polisen – på E6 vid Stenungsund.
Gripandet medförde att vägen stängdes av i höjd med Stora höga, och mannen misstänks nu för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.

Vid 05.50 ringde ett vittne in från E6 vid Ödsmålsbron norr om Stenungsund.

– Han säger att bilen framför kör väldigt osäkert över hela körbanan. Den pendlar dessutom mellan 30 och 130 kilometer i timmen, enligt vittnet, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Föraren av bilen, en man i 30-årsåldern, ska dessutom ha stannat och försökt backa på vittnet som ringt in. Utan att lyckas.

– Det verkar ha varit ett försök att undkomma. Men när vittnet ändå inte ger sig ringer den misstänkte till polisen och uppger att han är förföljd av en vit bil. Vi förmår honom att stanna bilen, så att vi kommer ikapp för att prata med honom.

Stökigt vid gripandet

När polisen kommer till platsen, som då strax efter klockan 06 är i höjd med Stora höga, stängs trafiken på vägen av.

– Vi förstår att det kan bli lite stökigt i samband med omhändertagandet. Vi är tvungna att använda handfängsel och belägga honom med det.

– Vägen stängdes av en kortare tid, och gripandet var ganska odramatiskt men lite stök blev det.

Flera vittnen hörde av sig

Mannen ska vara känd av polisen sedan tidigare, och en anmälan är upprättad om drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.

– Han får följa med till polisstationen för provtagning. Det var dessutom flera vittnen som till slut hörde av sig under färdens gång, och inte bara ett.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.