Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elin Jonsson och Wendy Malvella visar upp några renoverade möbler som skall ge klirr i kassan.

Försäljning för Afrika-resa

Senegal. Det är målet när Lindeviskolan flyttar undervisningen till Afrika en vecka. Studieresan finansieras genom försäljning av renoverade möbler kommande onsdag.
- Det är jättespännande att åka till Afrika som avslutning på tredje terminen, säger Elin Jonsson och Wendy Malvella. De och ytterligare sex elever jämte sju ur personalen åker med på färden.

Möbelrenovering på schemat
Lindeviskolan är öppen för elever i årskurs sju till nio. Skolan har profilerat sig med möbelrenovering på schemat. Väl använda slipmaskiner, limknektar, hyvelbänkar och liknande grunkor vittnar om att flitens lampa lyst mycket i den gamla, men helrenoverade, skolbyggnaden. Eleverna läser dessutom de vanliga kärnämnena svenska, matte och språk.
- Det är så bra på den här skolan för att det är lugnt. Och så är personalen jättebra, betygar flickorna.
De har fräschat upp flera möbler till årets utförsäljning. Elin visar upp en mini-byrå där den svarta betsen knappt hunnit torka och avslöja ådringen i trät.

Duktiga elever
Wendy tar fram en helrenoverad stol modell antik matsal. Den nystoppade sitsen ser spritt språngandes ny ut.
- Eleverna är väldigt duktiga. Man kan tro att det är proffsjobb när man ser resultatet av deras möda ibland, säger fritidsledare Magnus Kärrstrand.
Han öppnar dörren till ett rum som numera används och ser ut som ett knökfullt möbellager. Här finns slagbord i olika modeller och träslag, byråar, skänkskåp, "vanliga" bord och gott om stolar.
- Men inga Lindomestolar - mera då av hygglig allmogekvalitet, anser Magnus Kärrstrand.

Lärt sig prisnivåerna
Möbelförsäljning har arrangerats även tidigare år på Lindevigården. Därför har eleverna lärt sig prisnivån på möblerna och blir sällan "lurade" när de köper in eller får möbler till skänks.
- Jag brukar dessutom kolla in på Blocket var priserna ligger och hur heta en del möbler kan vara, avslöjar eleven Mattias Magnusson.
Han ser också fram mot Afrika-touren även om han aldrig skulle medge att det är med spänning.
- Coolt.
Längre än så vill han inte sträcka sig.
Målet för den långa resan till Senegal är en liten by som heter Kafountine. Här ska Lindevieleverna delta i vardagslivet under en vecka.

Matlagning och krokodiluppfödning
Det kan bli spännande och lärorika aktiviteter såsom inköp och matlagning, krokodiluppfödning, fisketurer, fotbollsmatcher, trum- och danskurs, besök på sjukstugan och i byskolan.
Genom att lära mer om andra kulturer skapas en ökad förståelse för alla människor i vårt mångkulturella arbete, heter det i pressmeddelandet från rektor Gunnel Pålsson.
- Afrikaresan ger samtidigt en ökad motivation till studierna då skolans alla läroämnen genomsyras av studieresan, vilket leder till en förbättring och utveckling av skolarbetet.