Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Han måste ha tagit ordentligt med sats. Jag hörde en jäkla smäll" berättar fotografen, Tony Eriksson.

"Föraren gjorde en liten felbedömning"

Det var någon gång mellan 16 och 17 på lördagseftermiddagen som en skåpbil inte riktigt lyckades ta sig in i p-huset vid Allum i Partille. Fronten klarade höjden på p-husets ingång men det gjorde inte "skåpet". - Det regnade glas över hela området, berättar fotografen Tony Eriksson.

- Han måste tagit ordentligt med sats för jag hörde en jäkla smäll. Sen regnade det glas över hela området, berättar Tony Eriksson, som tagit bilden.

Tony Eriksson var på Allum för att handla mat. Han har ingen om varför bilen valde att utmana ödet och försöka trycka sig in genom garageinfarten. Tony tror dock att föraren fastnade där en stund, för när han kom ut från butiken ca 30 minuter senare stod skåpbilen kvar och blockade ingången.

- Han måste fastnat. Hur det gick sen vet jag faktiskt inte, säger Tony Eriksson.

Måste kommit loss för egen maskin

Varken polis eller räddningstjänst verkar ha behövt ta sig till platsen för att avhjälpa situationen. Mikael Högberg, pressansvarig på vaktbolaget AVARN Security(tidigare G4S), kan dock bekräfta att en skåpbil som passar in på beskrivningen hade lite problem vid Allum på lördagseftermiddagen.

- Ja föraren gjorde en liten felbedömning, säger Mikael Högberg.

Vaktbolaget behövde dock inte gripa in direkt. Föraren ska ha tagit sig från platsen själv.

- Ja det är min bild. Jag kan dock inte svara på exakt hur. Vi var i alla fall inte inblandade i det mer än att vi var där och rapporterade för fastighetsägarens räkning, säger Mikael Högberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.