Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Småbarnsföräldrarna Eva Lamm och Monica Armini efterlyser en lekplats vid Krokslättsvallen som en mötesplats för vuxna och barn.

Föräldrar kräver lekplats

En riktig lekplats vid entrén till Krokslätts idrottsplats är något som många småbarnsföräldrar vill se. Det skulle skapa bättre kontakt mellan barn och boende.
I denna höglänta del av Krokslätt pågår en generationsväxling. Det är och har varit stor omsättning på villorna här under senare år.
- Här bor i princip bara 40- och 70-talister, skämtar Lisa Kihl med döttrarna Abba och Anna vid handen.
Hon välkomnar en riktig lekplats för dem som har gångavstånd till Krokslättsvallen.
- Här är ett fint läge för en lekplats. Men det ska vara en riktig med gungor, rutschbana, gungbräder och klätterställning, fyller Eva Lamm i med sönerna Pontus och David i förskoleåldern.
Initiativtagare till den lilla lekparksträffen är Monica Armini.
- Jag bor med min familj med fyra barn i åldrarna tre till elva år på Bergsbogatan och efterlyser en riktig lekplats här i närheten, förklarar hon.
Gott om privata lekplatser
I dag finns det privata gungor och sandlådor i var och varannan trädgård i stadsdelen.
- Men det saknas en naturlig mötesplats för mindre barn på neutral mark, tycker hon.
Dagligen strömmar massvis med Mölndalsbor i alla åldrar till Safjället
- De skulle säkert uppskatta en fin lekplats för de yngsta här, gissar Monica Armini
Hon föreslår att lekplatsen läggs vid någon av ingångarna till området, vid idrottsplatsen eller vändplatsen vid Lilla Bergsbogatan.
Vid Krokslättsskolan finns visserligen i dag en fin lekplats men yngre barn och barn från andra skolor känner sig inte riktigt hemma där bland alla skolbarn som med all rätt har företräde där, tycker Monica Armini.
Saknas pengar
- Därför hoppas jag att ni skulle vilja anlägga en fin lekmiljö i vårt närområde, slutar hon sitt brev till Mölndals stads parkavdelning som har hand om parker, lekplatser och liknande.
Men man kan inte påstå att mammatrions förslag fallit i god jord.
- Parkavdelningen har inga pengar i sin budget för nyanläggning av nya lekplatser. Dom pengar vi har är endast till för underhåll av befintliga lekplatser, förklarar parkavdelningens chef Bengt Hallén i ett korthugget svar.
Det mammorna i Krokslätt kan hoppas på är att man prioriterar upp nybygge framför upprustning; till detta finns pengar i budget.