Allt talar nu för att fölet Juni dog på grund av ett medfött hjärtfel. Här ihop med mamma Prinsessa för bara några dagar sedan.
Allt talar nu för att fölet Juni dog på grund av ett medfött hjärtfel. Här ihop med mamma Prinsessa för bara några dagar sedan.

Fölet ska ha dött naturligt

ANNONS
|

Det var i söndags som ägarna till det sex dagar gamla fölet hittade det dött i hagen. Med skador på buk och könsorgan som såg ut som skärsår misstänktes djurplågeri.

Natten till tisdag transporterades fölet till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för obduktion. En preliminär rapport är nu klar.

– Jag hade ett samtal med dem i går. Det ska ha dött en naturlig död på grund av ett medfött hjärtfel, säger Anders Ragnesten, utredningschef vid Uddevallapolisen.

Hur skadorna på buk och könsorganen kan ha uppstått har han också fått information om.

– Obducenten har sagt till mig att det kommer från andra djur. Så är det i naturen. Det dröjer inte länge när ett djur legat dött ute förrän andra asätare blir intresserade av det, konstaterar Ragnesten.

ANNONS

Brottsmisstankarna om djurplågeri är inte avskrivna än. Det görs först efter att det färdiga obduktionsprotokollet har landat i pappersform på polisens bord.

Hästägaren Emmeli Lindholm är inte helt lugn än.

– Visst, är det så som dom säger skulle jag bli jättelättad. Men innan vi kan andas ut vill vi ha svar på var de andra skadorna kommer ifrån. Det såg inte ut som att något djur hade varit där och tuggat, säger hon.

ANNONS