Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den senaste prognosen visar nu ett överskott för förskolan i Mölndals stad. Bild: Janerik Henriksson/TT

Färre barn gav bättre resultat

Senaste prognosen för skolnämnden i Mölndals stad visar nu ett betydligt bättre resultat och planerade åtgärder slopas. Men vikarier ska fortfarande användas restriktivt.

Inför skolnämndens senaste möte hade förvaltningen tagit fram förslag på två åtgärdsplaner för att få en budget i balans. Men eftersom den senaste prognosen nu pekar på ett underskott på endast 1,9 miljoner kronor totalt i år finns inget behov av åtgärder längre, säger nämndens ordförande Tomas Angervik (S). 
Orsaken är främst att färre barn börjar förskolan i Mölndal än vad nämnden räknat med och förskolan väntas nu gå 3,2 miljoner kronor plus.
– Budgeten ser mycket bättre ut nu, 1,9 miljoner är inte speciellt mycket på en budget på cirka 1,4 miljarder. Vi behöver fortfarande vara restriktiva med användning av vikarier, men det ska inte ha negativ inverkan på arbetsmiljön och behovet ska styra, säger Tomas Angervik.

Enligt honom handlar det om att planera bättre och omfördela personal mellan förskolorna. I höst ska också ett nytt system införas på prov på alla förskolor i kommunen. Det innebär att föräldrar registrerar när de lämnar och hämtar barnen och har redan införts på en förskola i Kållered.  
– Vi tror mycket på det här. Vi tittar även på hur vi ska kunna förbättra arbetsmiljön och hoppas att vi kan presentera ett förslag i höst.