Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fängelse för knivattack

En 52-årig man från Mölnlycke döms till 14 månaders fängelse för att ha stuckit en kniv i armarna på en man och sedan skyllt på knark.
Händelsen inträffade den 21 april i år, i samband med en fest hemma hos den 52-årige mannen. Han hade lagt sig för att vila och vaknade upp och kom plötsligt utrusande från sitt sovrum med en kniv i handen. Han högg mannen i armarna flera gånger. Det andra hugget ska ha gått rakt igenom vänsterarmen vilket lett till sämre känsel.
Mannen uppger själv att han druckit öl och cider och kanske av misstag fått i sig GHB och minnesbilden från tillfället därför är suddig. Han uppgav under rättegången i Mölndals tingsrätt nyligen att han hört aggressiva röster när han vaknat upp och därför vela skydda sig med kniven.
Mannen döms nu till 14 månaders fängelse för grov misshandel. Han ska också betala 21 000 kronor i skadestånd till mannen: 20 000 kronor för kränkning och 1 000 kronor för sveda och värk. Han döms även för ett snatteri som inträffade i januari i Göteborg.
Mannen förekommer sedan tidigare under tolv avsnitt i belastningsregistret. Han har bland annat straffats för rattfylleri och narkotikabrott.