Explosion i verkstad - en skadad

ANNONS
|

Larmet kom explosionen kom intill SOS Alarm klockan 17.59 på fredagseftermiddagen.

Polis, ambulans och räddningstjänst har ryckt ut på olyckan. Enligt SOS Alarm ska en person vara skadad.

– Det är de uppgifterna jag har i nuläget. Enligt SOS Alarm ska en person vara skadad. Om det är en mindre yta det här har skett påkan det vara allvarligt, men jag har inte detaljer om skadeläget berättade polisens presstalesmanThomas Fuxborg kort efter olyckan.

Senare under kvällen uppgav Thomas Fuxborg att explosionen inträffade när en man i en verkstad skulle öppna ett oljefat med en vinkel slip.

– På något vis kommer det då in gnistor i oljefatet och gaser ska då ha tryckt upp locket i bröstet på honom. Han har körts i ambulans till sjukhus med vad som troligen är revbensfrakturer,säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet

Efter explosionen utbröt en brand i verkstaden. En brand personal vid platsen själva lyckades slå ner med en pulversläckare.

Ann-Christin Löfstrand är vakthavande befäl vid polisen i region Väst. Vid 20-tiden uppger hon att polisen har varit och pratat med mannen på sjukhus. Bortsett från hans förmodade revsbensskador ska han må bra efter omständigheterna.

Löfstrand uppger att polisen efter olyckan skrivit en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet och att den skadade mannen nu är misstänkt för brottet.

ANNONS