Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Explosion i bilverkstad – en till sjukhus

En man har förts till sjukhus med rökskador efter en brand i en industribyggnad i Falköping. I samband med branden ska en explosion ha inträffat.

Larmet kom in till räddningstjänsten i mellersta Skaraborg vid 18.49 på tisdagen. En brand i en bilverkstad hade utlöst en explosion, eller om det möjligen var tvärtom.

– Det kom in som två larm, dels var det några personer i en angränsande lokal som hade hört en explosion, samtidigt som någon annan ringde in ett larm om en brand, säger Ola Jakobsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten skickade fyra enheter till platsen och även ambulans och polis larmades.

– Det finns uppgifter om att det är en kompressor eller liknande som exploderat, men det ska inte finnas några synliga explosionsskador på platsen, säger Ola Jakobsson.

Lite senare hade polisen på plats fått uppgifter om att branden eller explosionen startade i en bensindunk på platsen.

– Men det är fortfarande oklart. Vi har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

En man förd till sjukhus med rökskador

Två personer ska ha funnits i verkstadslokalen när det började brinna. En av dem fick föras till sjukhus med lindriga rökskador.

– Troligen fick han i sig rök när de försökte släcka elden, säger Ola Jakobsson.

När räddningstjänsten anlände var huvudbranden redan släckt, men fortfarande 50 minuter efter larmet var flera enheter kvar.

– Det ryker fortfarande från taket och vi vet inte riktigt var det kommer från. Det är en gammal industribyggnad med många små lokaler som vi håller på att genomsöka. Det är svårt att ta sig in överallt, för det är om- och tillbyggt, säger Jakobsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.