Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

En till sjukhus efter husbrand

Ett enfamiljshus utanför Ström i Lilla Edet började brinna på tisdagseftermiddagen. Huset blev helt övertänt och en person fick föras till sjukhus.

Räddningstjänst och ambulans hade svårigheter att ta sig fram på grund av otillgängligheten och besvärligt väglag. Men till slut kunde man komma den boende i huset till undsättning. Han togs med i ambulans till sjukhus för observation.

– Det är en äldre man och han är givetvis chockad. Han har försökt släcka själv och behöver undersökas, men han ska inte vara skadad på något vis, uppger Göran Andtbacka, operativ chef på Södra Bohusläns räddningstjänstförbund.

Branden blev omfattande och Lilla Edetstyrkan fick kalla på förstärkning från Sjuntorp varifrån Närf, Norra Älvsborgs räddningsförbund, skickade en styrka.

Orsaken till branden är i nuläget oklar, men den kan ha startat på vinden. Enligt räddningstjänsten släcktes lågorna genom att man tog en så kallad skärsläckare till hjälp för att komma åt härden genom håltagning av golv och gavlar.

– Branden är släckt och vi har så gott som avvecklat helt. Ett par man kommer att stanna kvar för att undersöka med värmekamera så att ingen glöd ligger och pyr. Vi har kunnat rädda lite inventarier och minnessaker, men resterna av huset måste nog rivas, säger Göran Andtbacka vid 20-tiden.

Inga andra människor eller djur ska ha kommit till skada. SOS Alarm larmade om branden strax före klockan 16.30.

Platsen är avspärrad och kommer så snart det är möjligt att undersökas av tekniker.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.