Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

En till sjukhus efter flygolycka

Under söndagseftermiddagen har en man i 40-årsåldern fått föras till sjukhus efter en flygolycka med en paramotor strax utanför Upphärad i Trollhättans kommun.
Mannen har förts till sjukhus med ambulans, något P4 Väst var först med att rapportera.

Det var vid 16-tiden räddningstjänsten fick larm om en flygolycka strax utanför Trollhättan. En person ska ha landat illa med ett skärmflyg, en så kallad paramotor.

– Vi har varit på platsen för att assistera ambulansen med transport till farbar väg, säger Simon Willner på räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Enligt Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral ska skärmen ha tappat lyft och därefter har personen slagit i backen och skadat sig.

Enligt polisen är den skadade en man i 40-årsåldern.

– Olyckan skedde vid Ödeby, mellan Trollhättan och Lilla Edet. Mannen ska ha varit talbar och klagat över ryggsmärtor, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Mannen uppges ha landat på en åker.

Enligt NU-sjukvårdens pressjour är skadeläget allvarligt men stabilt.

Polisen i Trollhättan berättar under kvällen att de skrivit en anmälan om vårdslöshet i lufttrafik, skriver ttela. Däremot finns det egentligen ingen misstänkt utan polisen beskriver det som en ren rutinåtgärd för att kunna höra den skadade mannen igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.