En person knivrånad vid butik

En person ska ha skadats och blöder efter att han rånats utanför en butik i Lindome. Enligt polisens uppgifter ska den skadade personen vara vid medvetande. Gärningsmannen ska befinna sig i anslutning till butiken och söks nu av polis.

ANNONS
|

Strax efter klockan 21 fick polisen in ett larm om att en butik ska ha rånats i centrala Lindome. När polisen kom till platsen visade det sig att det handlade om en person som rånats utanför butiken i fråga.

– Personen ska blöda men vara vid medvetande. Han ska ha rånats utanför butiken vid en bankomat, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Enligt polisen tog sig den skadade personen in i butiken för att söka skydd. Gärningsmannen ska då ha följt efter och slagit till personen.

Den skadade personen vara kvar inne i butiken samtidigt som gärningsmannen ska vara strax utanför.

ANNONS

– Gärningsmannen, som verkar vara i 25-årsåldern, ska vara beväpnad med en kniv enligt uppgifter från den skadade, säger Thomas Fuxborg.

Det är oklart om gärningsmannen lyckats komma över något stöldgods i samband med rånet. Ambulans och polis ska ha kommit till platsen. Men den knivskadade personen ska inte ha behövt åka ambulans till sjukhus.

Polisen letade under fredagskvällen efter gärningsmannen i närområdet.

– Ingen är frihetsberövad men vi har vissa arbetsuppgifter om vem det kan vara som gjort detta, säger Göran Carlbom, vakthavaande befäl vid polisen i region Väst.

Händelsen rubriceras som misshandel och rån.

ANNONS