Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En person knivrånad vid butik

En person ska ha skadats och blöder efter att han rånats utanför en butik i Lindome. Enligt polisens uppgifter ska den skadade personen vara vid medvetande. Gärningsmannen ska befinna sig i anslutning till butiken och söks nu av polis.

Strax efter klockan 21 fick polisen in ett larm om att en butik ska ha rånats i centrala Lindome. När polisen kom till platsen visade det sig att det handlade om en person som rånats utanför butiken i fråga.

– Personen ska blöda men vara vid medvetande. Han ska ha rånats utanför butiken vid en bankomat, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Enligt polisen tog sig den skadade personen in i butiken för att söka skydd. Gärningsmannen ska då ha följt efter och slagit till personen.

Den skadade personen vara kvar inne i butiken samtidigt som gärningsmannen ska vara strax utanför.

– Gärningsmannen, som verkar vara i 25-årsåldern, ska vara beväpnad med en kniv enligt uppgifter från den skadade, säger Thomas Fuxborg.

Det är oklart om gärningsmannen lyckats komma över något stöldgods i samband med rånet. Ambulans och polis ska ha kommit till platsen. Men den knivskadade personen ska inte ha behövt åka ambulans till sjukhus.

Polisen letade under fredagskvällen efter gärningsmannen i närområdet.

– Ingen är frihetsberövad men vi har vissa arbetsuppgifter om vem det kan vara som gjort detta, säger Göran Carlbom, vakthavaande befäl vid polisen i region Väst.

Händelsen rubriceras som misshandel och rån.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.