Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Robert Betzehag / Rescue Photo
Bild: Robert Betzehag / Rescue Photo

En person förd med helikopter till sjukhus efter olycka – allvarligt skadad

En man fördes till sjukhus med livshotande skador i ambulanshelikopter efter en trafikolycka vid Nötesundsbron i Bohuslän på torsdagen.
Det var blåsigt och rörigt på olycksplatsen enligt polisen och trafiken fick hållas avstängd under torsdagen.

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm strax före klockan 16 på torsdagen. Enligt larmet skulle en olycka har skett på själva Nötesundsbron mellan Uddevalla och Orust.

– Men det verkar som att det har skett precis innan bron på Uddevallasidan, säger Tony Karlsson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Han berättade att de två inblandade bilarna på något sätt ska ha kolliderat med varandra och efter kollisionen stannat omkring 150 meter från varandra.

Livshotande skador

Vid 16.30-meddelade polisen att en person som varit inblandad i olyckan har flugits till sjukhus i ambulanshelikopter.

Personen som förts till sjukhus är en man i 40-årsåldern och vårdas med livshotande skador på Sahlgrenskas universitetssjukhus, det meddelar sjukhuset senare på torsdagen.

På fredagskvällen beskriver Sahlgrenskas pressjour läget som allvarligt men stabilt för mannen.

Bron stängdes av

Polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr berättade att även polisen haft en patrull på plats. Förutom två personbilar sa han också att minst ett av fordonen verkar ha haft en släpkärra och det finns uppgifter om att ett släp kan ha blåst över på motsatt sida av körbanan.

– Det ska vara väldigt rörigt och blåsigt vid platsen, vi får se om jag får mer information senare, säger han.

Med anledning av trafikolyckan var Nötesundsbron till en början helt avstängd för trafik, men vid 18-tiden kunde trafiken rulla på i båda riktningar igen. Polisen har upprättat en anmälan om trafikolycka, men utan misstanke om brott.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.