Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En person allvarligt skadad efter mc-olycka

En person skadades allvarligt efter en motorcykelolycka i Lindome utanför Göteborg. – Han körde omkull på vägen och är förd till sjukhuset, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst. Mannen har under fredagskvällen vårdats på sjukhus och tillståndet uppges ha förbättrats.

Det var vid 17-tiden på fredagseftermiddagen som ett larm om en trafikolycka i Lindome utanför Göteborg kom till polisen.

Polis, ambulans och räddningstjänst skickades till olycksplatsen, där kunde konstateras att en motorcykelförare hade kört omkull på vägen.

Motorcykelföraren uppgavs på plats ha allvarliga skador och fördes därefter till sjukhus för vård. 

– Han körde omkull på vägen och är förd till sjukhuset, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Körde på gatsten

Mannen har under fredagskvällen vårdats på sina skador på Sahlgrenska universitetssjukhus där tillståndet inledningsvis var allvarligt.

Under fredagskvällen har polisen uppgett att mannen ska ha fått ryggskador i samband med olyckan.

– Mc-föraren skulle köra om en bil, som körde in till vänster. Då skulle mc-föraren väja men körde på gatsten och åkte omkull, sa Thomas Fuxborg tidigare.

Det finns ingen misstanke om brott.

Vid 21 uppger Sahlgrenska univeristetssjukhus att mannens tillstånd under kvällen har förbättrats, tillståndet uppges vara lindrigt och stabilt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.