Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

En korvkiosk i musformat hittad i Skara

Har fenomenet med hak för möss intagit Skara också? En minimal korvkiosk vid namnet "Nisses körv" hittades under fredagskvällen av Skarabon Christian Svensson. – Jag såg något som lös vid vägkanten. När jag gick närmare såg jag att det var en korvkiosk, säger han.

Christian Svensson gjorde en oväntad upptäckt när han gick på en kvällspromenad längst Dalhemsgatan, som ligger intill en skog i ett icke-centralt område i Skara. Ett föremål lyste från vägkanten. När han gick närmare såg han att det var en minimal korvkiosk vid namnet "Nisses körv". Det vara Skaraborgs Läns tidning som var först med att skriva om detta. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag blev glad och överraskad när jag såg den. Det var uppiggande att se, säger Christian Svensson. 

Enligt honom var kiosken cirka 20 centimeter hög, ungefär i samma storlek som de musbutiker som har öppnat i Malmö, Borås och under fredagen även i Göteborg, vilket GP tidigare har skrivit om. Kiosken hade även en detaljerad utsmyckning, precis som de andra butikerna. 

–  Korvkiosken hade en skylt där det stod "I dag 25 kronor". Det var kanske något öppningserbjudande. Inuti kiosken fanns det en plastväxt, en fläkt som det stod "Cool drinks" på och en stekyta, säger Christian Svensson. 

Fanns det inga korvar?

– Nej, jag såg inga korvar. 

Fanns en korvkiosk för länge sedan 

Vem som har skapat "Nisses körv" är ännu okänt. Men Christian har en teori om vad som skulle kunna ligga bakom verket. 

– Det låg en korvkiosk i närheten som revs för länge sedan. Den här korvkiosken kanske är ett substitut för att den andra korvkiosken saknas. 

Vet du vem Nisse är?

– Nej. jag vet inte vem Nisse är. Han är ingen lokal kändis i Skara. Den enda kända personen vi har är Bert Karlsson, säger Christian Svensson. 

Muskonstverken i Malmö och Borås har konstkollektivet Anonymouse legat bakom. Men det var inte dem som hade skapat de nyöppna butikerna i Göteborg, uppgav de i ett mejl till GP. Även angående korvkiosken i Skara får GP ett nekande svar från Anonymouse. 

"Vi är ledsna att göra dig besviken igen. Men nej, den är inte heller vår. Vilken spännande trend!", skriver de i mejl till GP. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.