Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Mia Höglund

En häktad för mordet i Kungsbacka

En av de två män som suttit anhållna skäligen misstänkta för mord på en man i Kungsbacka har nu begärts häktad, rapporterar SVT Halland. Den andra mannen är inte längre anhållen men fortsätter att vara misstänkt.

Det var i torsdags som polisen larmades till ett boende i Kungsbacka sedan en man hittats död i sin bostad. Mannen hade skador på sin kropp som gjorde att polisen inte kunde utesluta att han utsatts för brott. Senare under dagen anhölls två män, båda skäligen misstänkta för mord.

En av männen häktas för mord

Enligt SVT Halland har den ena mannen nu begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Den andra mannen släpptes på söndagsmorgonen, men misstankarna mot honom kvarstår.

– Jag vill inte kommentera något mer ingående eftersom misstankarna inte är avskrivna på den andra personen. Han är fortfarande misstänkt men inte tillräckligt för att begära honom häktad, säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef för grova brottsroteln i Halland till SVT Halland.

Har säkrat spår på brottsplatsen

Polisen genomförde en teknisk undersökning i fastigheten där kroppen hittades, och har nu säkrat en del spår på platsen som spärrades av.

– Jag vill inte kommentera några detaljer. Men det råder ingen större tvekan om att mannen blivit utsatt för dödligt våld, säger Lars-Gunnar Perlinger till SVT Halland.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.