En död efter olycka i Marbäck

En singelolycka har inträffade på väg 157 i Marbäck söder om Ulricehamn. Bilen fick sladd och voltade flera varv innan den landade på taket i diket. Senare under kvällen meddelade polisen att en person avlidit i samband med olyckan. Ytterligare två personer vårdas på sjukhus.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom in efter klockan 19 under fredagskvällen. Singelolyckan inträffade på väg 157 i Marbäck i Ulricehamns kommun.

– Det är en singelolycka men det är tre personer inblandade. Två personer är allvarligt skadade, sa Per Fägersten, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänst, precis efter att olyckan inträffat.

Fick sladd och voltade

En person ska vara mycket allvarligt skadad, enligt polisen. Olyckan inträffade efter att olycksbilen försökt köra om en annan bil och då fick sladd och voltade flera varv.

– De har fått sladd, vilket har gjort att man kört av vägen, säger presstalespersonen Christer Fuxborg.

Efter olyckan var det totalstopp vid platsen, men vägen kunde öppnas igen klockan 21.30.

ANNONS

Strax innan klockan 22 meddelade polisen att en person avlidit efter olyckan. Anhöriga är underrättade.

Två personer vårdas på sjukhus

Enligt SOS alarm larmades två ambulanser och en ambulanshelikopter till olyckan. En person fördes till Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås i ambulans och en man i 20-årsåldern fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

– Hans tillstånd är allvarligt men stabilt, säger sjukhusets presstalesperson Cecilia Wallström.

Skadeläget för den person som förts till Södra Älvsborgs sjukhus är oklart.

ANNONS