Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

En död efter krasch med lastbil

En man i 20-årsåldern omkom på lördagsförmiddagen vid en frontalkrock mellan en personbil och en lastbil söder om Kristinehamn.

Tre personbilar och en lastbil var inblandade i den våldsamma olyckan. Den omkomne mannen körde ensam i en personbil när han blev påkörd bakifrån av en annan personbil.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Följden blev att han körde in i bilen framför – samtidigt som han kom över på motsatt körbana där det kom en lastbil. Smällen blev våldsam – bilarna möttes front mot front. Förarens skador blev svåra.

– En akut läkarinsats gjordes på plats, men mannens liv gick inte att rädda, säger räddningstjänstens insatsledare Joakim Svärd till GP.

Mannen var hemmahörande i södra Sverige. Hans anhöriga har underrättats.

Stora trafikstörningar

Efter olyckan fördes två personer med ambulans till sjukhus i Karlstad. Tre personer klarade sig utan fysiska skador, bland dem de två som satt i lastbilen.

Olyckan på riksväg 26 söder om Kristinehamn i Värmland ledde till totalstopp i trafiken under närmare två timmar medan räddnings- och saneringsarbetet pågick.

– Vägen behöver stängas även senare under lördagen i samband med att lastbilen ska bärgas, dock oklart när, säger Joakim Svärd.

Vid 16-tiden pågick bärgning, något som innebär trafikstörningar.

Polisen har under lördagseftermiddagen ännu ingen brottsrubricering i ärendet, men säger att det kan tillkomma.

– Det finns inget som jag har tagit del av hittills, själva anmälan är inte framme än. Men uppenbarligen har man inte hållit tillräckligt avstånd till fordonet framför, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör på Polisregion Bergslagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.