En död efter allvarlig olycka på E6

En person har avlidit efter en allvarlig bilolycka på E6. Anhöriga är underrättade. Enligt polisen tycks personen ha kolliderat med en lätt lastbil. Därefter ska en tyngre lastbil ha kört in i olyckan.
– Vi har inga uppgifter om orsak än så länge. Utredningen får visa vad som har hänt, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

ANNONS
|

En kvinna i 75-årsåldern har avlidit efter en allvarlig bilolycka på E6 norrgående vid Hogstorp.

Vägen har varit avstängd vid olycksplatsen i flera timmar men ska enligt polisen nu vara öppen igen.

Det var vid 02.35-tiden som larmet om olyckan först kom in. Räddningstjänsten begav sig till platsen med fem enheter och tre ambulanser tillkallades. Initialt skickade man även en helikopter, men denna vände tillbaka redan innan ankomst.

Två avförda till sjukhus

Enligt polisen kolliderade troligen kvinnan först med en lätt lastbil, och därefter kom en större lastbil och körde in i olyckan.

Ytterligare en person har förts till sjukhus med lindriga skador.

ANNONS

– Det är troligen föraren av den lätta lastbilen, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats. Fordonen är tagna i beslag och en teknisk undersökning ska genomföras.

Bakgrunden till olyckan är ännu oklar.

– Vi har inga uppgifter om orsak än så länge. Utredningen får visa vad som har hänt, säger Peter Adlersson.

Kvinnans anhöriga är underrättade.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS