Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En bil omkull efter kollision

Tre personer har körts i ambulans till sjukhus efter att en personbil med husvagn kolliderat med en personbil i närheten av Ödsmålsbron utanför Stenungsund i Bohuslän. E6 i norrgående riktning stängdes av helt efter olyckan - men kunde senare öppnas upp igen efter att de inblandade fordonen bärgats.

Runt halv nio-tiden under fredagen kom alarm om en trafikolycka i närheten av Ömdsmålsbron på E6 i Stenungsunds kommun. Enligt polisen handlar det om två personbilar och en husvagn som har kolliderat. 

– En av bilarna låg på sidan eller taket, alla inblandade har tagit sig ur fordonen på egen hand, berättade Peter Adlersson, presstalesperson för polisen region Väst, kort efter larmet. 

Vägen stängdes till en början helt av i norrgående riktning. Senare kunde trafiken i ett första skede släppas på i en fil innan fordonen hade bärgats bort från platsen. 

– Fordonen står på bärgningsbilarna just nu och vi kommer alldeles strax öppna upp den andra filen också, uppgav Daniel Axelsson, insatsledare vid Södra Bohusläns räddningsförbund vid 21.40-tiden 

Enligt Axelsson har olyckan inträffat några eller någon kilometer innan själva Ödsmålsbron. Han berättar att ingen person verkar ha kommit till allvarlig skada. 

– Men tre personer har transporterats till sjukhus för kontroll, men det handlar inte om några allvarligare skador, säger Daniel Axelsson. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.