Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ellinor från Lilla Edet gör Adele-succé

Tycker du dig ha sett superstjärnan Adele i Lilla Edet? Då var det nog Ellinor Hellborg som gick förbi.

Brittiska sångerskan Adele släppte sitt senaste album i slutet av november och syns och hörs – med sin karakteristiska eyeliner på ögonlocken, den plutiga munnen och, förstås, den fantastiska rösten – överallt för tillfället.

Och den senaste veckan har ännu mera uppmärksamhet riktats mot stjärnan. Bakom den ligger Ellinor Hellborg, 22, från Lilla Edet, som enligt bilderna som florerar skulle kunna beskrivas som Adeles okända, svenska lillasyster.

- Hon är jättevacker så det är väldigt kul att folk ser likheter, säger Ellinor Hellborg.

Det var för två veckor sedan som Ellinor Hellborg la ut tre bilder på sitt Instagramkonto där hon sminkat sig på klassiskt Adele-vis.

- Jag har fått höra från lite olika håll att jag påminner om henne, så jag tänkte att jag gör en sådan look, berättar Ellinor.

Ett sminkföretag, med nära två miljoner följare på Instagram, snappade upp hennes bilder och sedan tog det fart på det sätt det gör när nätet lever sitt eget liv – flera olika viralsajter har uppmärksammat likheterna och bilderna ska till och med ha visats i brasiliansk tv.

Samtidigt har antalet personer som följer Ellinor Hellborg på Instagram ökat från 700 till närmare 5 700.

- Det här hade jag verkligen inte kunnat vänta mig. Men det är kul att så många tycker att det blev lyckat. Jag hade sånginriktning på mitt program på gymnasiet och har bland annat uppträtt med några av Adeles sånger, så det känns lite extra kul att bli jämförd med henne, säger Ellinor.

Med många nya följare kommer hon framöver kanske bjuda på fler kändissminkningar, bland annat har hon fått höra att hon även påminner om skådespelarna Zooey Deschanel och Evan Rachel Wood.

Annars är det fullt fokus på uppsatsskrivande för tillfället för Ellinor, som studerar till byggnadsantikvarie.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.