Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Elever misstänks ha hällt toavatten i lärarens flaska

Polisen utreder det misstänkta förgiftningsförsöket vid en skola i Mark som vållande till kroppsskada.
Nu hävdar pappan till en av eleverna att det var toalettvatten som barnen hällt i lärarens vattenflaska. Till Aftonbladet säger pappan:
– Det är ett busstreck som blev väldigt olyckligt.

Pappan säger vidare att det är en väldigt allvarlig incident och att han flera gånger pratat med sin dotter om det som hänt. Han säger att den skett tillsammans med några andra flickor och att det var tänkt som ett ”bus”. Han berättar att dottern mått dåligt efter det inträffade och att hon har har skrivit en lång ursäkt till läraren.

GP har skrivit om den polisanmälda händelsen vid en skola i Marks kommun där elever misstänks ha preparerat sin lärares vattenflaska med kemikalier, något Borås Tidning var först med att berätta.

Prepareringen ska skett flera gånger, läraren blev dålig och fick uppsöka vård vid ett flertal tillfällen.

Ytterligare polisanmälningar

Polisen har bekräftat att en förundersökning inletts med misstanke om vållande till kroppsskada och att man nu inväntar resultatet av den analys som gjorts av innehållet i flaskan.

LÄS MER: Elever misstänks ha förgiftat sin lärare med kemikalier

Som GP berättat finns ytterligare polisanmälningar som är kopplade till skolan, något Gustaf Lantz vid polisen bekräftar för TT:

– En förälder har anmält personal för våldsamt uppträdande mot elev – alltså misshandel, säger han.

Föräldrar har beskrivit situationen på skolan som allvarlig och uppgett att oroligheterna pågått länge för att ha eskalerat under senare tid.

Skolinspektionen har kritiserat

Enligt kommunens förvaltningschef Mari Sandell Molander ska även en vårdnadshavare ha betett sig hotfullt mot personal på skolan. Händelsen uppges vara polisanmäld, Gustaf Lantz vid polisen säger sig dock inte känna till den.

Mari Sandell Molander uppger vidare att situationen på skolan är mycket bekymmersam. Det fastslogs även i en rapport från Skolinspektionen efter en kontroll för ett år sedan.

Vid en uppföljning i april i år konstaterar Skolinspektionen att förbättringar gjorts men säger samtidigt att ytterligare åtgärder behövs.

”Målas ut som giftmörderskor”

Pappan till flickan som säger sig ha varit med om att byta ut vattnet mot toalettvatten menar att saken är utredd och säger till Aftonbladet att det känns trist att det ska bli en stor sak i media nu.

– Barnen målas ut som giftmörderskor. Det som de har gjort är allvarligt men de hade ingen intention att skada någon. De är 12 år och förstod inte att man kan bli förgiftad av rengöringsmedel eller e-coli bakterier, de trodde att de gav läraren ”äckligt” vatten, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.