Elever från restaurang- och estetprogrammet på Alströmergymnasiet kommer i dag att bjuda på en gemensam lunchupplevelse. I mitten på bilden syns Felicia Corn. Bild: Linda K Svensson
Elever från restaurang- och estetprogrammet på Alströmergymnasiet kommer i dag att bjuda på en gemensam lunchupplevelse. I mitten på bilden syns Felicia Corn. Bild: Linda K Svensson

Elever kombinerar dans och mat under lunchen

Två kreativa linjer på Alströmergymnasiet i Alingsås bestämde sig för att inleda samarbete. Nu serverar restaurangelever fredagslunchen i kombination med en uppvisning från danseleverna på estetprogrammet. – Vi vill ge gästerna en ny upplevelse, säger läraren Johanna Ståhlgren.

ANNONS
|

Det är under fredagslunchen som förhoppningen är att restaurangelevernas lunchservering i Utbildningens hus ska bli någonting utöver det vanliga. Dansläraren Linda K Svensson var den som inledningsvis föreslog ett samarbete och det var då som man satte sig ned och funderade över hur ett sådant skulle kunna se ut. Kort därpå började arbetet med att utforma en dansuppvisning under lunchserveringen.

– Vi kände att vi ville ha ett tema som båda kunde jobba utifrån och då kom vi fram till att det blir havet som tema på båda lunchen och dansen, säger Johanna Ståhlgren, lärare på restaurangprogrammet.

Eleverna har arbetat fram en noga utvald trerätterslunch som kommer att serveras och till varje rätt följer en separat dans från esteteleverna.

ANNONS

– Det kommer bli roligt och jag tror att det blir lyckat också. Vi har som målsättning att vi vill ge gästerna en ny upplevelse när de kommer till restaurangen. Vi försöker hitta på nya saker och följa trender, säger Johanna Ståhlgren.

Felicia Corn är elev på danslinjen på Alströmergymnasiet och hon ser fram emot lunchdansen, men medger att det är lite mer nervöst än vanligt inför en uppvisning. I huvudsak på grund av den annorlunda omgivningen.

– Det känns pirrigt. Vi är ju vana att stå på en scen och inte på speciella ställen. Man får tänka väldigt olika i koreografin eftersom det kommer vara bord och folk som ska sitta och äta omkring oss. Man vill inte vara för tätt inpå dem, men det ska bli väldigt roligt att testa, säger hon.

Precis som Johanna Ståhlgren hoppas Felicia Corn att de ska kunna bjuda gästerna på någonting helt nytt samtidigt som dansarna också vill sprida rätt känsla.

– Vi ska försöka bjuda på en upplevelse som de inte varit med om tidigare och vi vill att gästerna ska känna glädje, säger Felicia Corn.

ANNONS