Elever i chock efter tisdagens misshandel

Getingeskolans rektor Ola Ekstrand öser beröm över personalen och busschauffören för deras insats när skolans elev föll ihop livlös.

ANNONS
|

Dagen efter dendramatiska händelsenär stämningen på skolan tryckt. 15-åringen föll ihop livlös inför mängder av elever som väntade på skolbussarna som skulle ta dem hem efter tisdagens skolarbete.

På busshållplatsen fanns det strax före den dramatiska händelsen sex bussar. Några hann iväg strax före det att pojken segnade ned.

Busschauffören slog larmoch kallade på ambulans och hjälptes sedan åt tillsammans med två i skolans personal att hålla pojken vid liv.

Startat en utredning om misshandel

– Han fick hjärt- lungräddning fram till dess att ambulansen kom och förde honom till lasarettet i Halmstad. Alldeles innan det här händer hade pojken varit i en konflikt med en annan elev. Den avvärjdes snabbt av skolpersonal och de hade rett ut saken när eleven sedan gick till bussen, berättar Getingeskolans rektor Ola Ekstrand.

ANNONS

– I samband med att eleven steg ombord på bussen föll han ihop. Polisen har startat en utredning om misshandel. Många elever såg honom falla ihop, de såg det dramatiska räddningsarbetet. Därför har vi gått ut med information till alla vårdnadshavare och all persona, fortsätter Ola Ekstrand.

Under onsdagen fokuserade skolans personal på att vara väl synlig och arbeta med att identifiera de elever som mår dåligt av händelsen, se dem som är oroliga och lotsa dem som behövt stöd till elevhälsoteamet eller förvaltningens psykolog.

Efter skoldagen samladespersonalen för att ”fånga upp” dagens händelser.

– Vi vet att det florerar väldigt mycket rykten om den här händelsen, Men vi har fokuserat på att bara prata om det vi vet. Vi har också kontakt med polisen och har hållit kontakt med pojkens anhöriga, säger Ola Ekstrand och beskriver konflikten som pojken var inblandad i som ett gruff och att det är oklart om händelsen innehöll något direkt våld mot 15-åringen.

Allvarligt skadeläge

Konflikten bevittnades avsåväl andra elever som skolpersonal. Det bäddar för att polisen ganska snabbt ska kunna ha en bra bild över händelseförloppet.

– Efter samlingarna på morgonen var det många elever som ville prata och delge vuxna sina uppgifter om vad de sett, fortsätter Ola Ekstrand.

ANNONS

Pojkens tillstånd var på onsdagen fortsatt allvarligt.

Getingeskolans årskurser sex–nio omfattar 335 elever, som sedan läsårsstarten är flyttade till Plönningeskolans gamla lokaler.

ANNONS