Sjukhuspersonal i Malmö vaccineras mot covid-19 med vaccin från Pfizer/Biontech.
Sjukhuspersonal i Malmö vaccineras mot covid-19 med vaccin från Pfizer/Biontech. Bild: Johan Nilsson/TT

Efterfrågan på vaccin för stor – leveranser får vänta

Alla vårdenheter som har beställt vaccin till nästa vecka kommer inte få det, meddelar Västra Götalandsregionen. Anledningen: efterfrågan är mycket större än tillgången. Regionen ber därför att man inte bokar in några patienter för vaccinering förrän vaccinleveransen är bekräftad.

ANNONS
|

Det är i ett nyhetsbrev som Västra Götalandsregionen på fredagen meddelar att ”efterfrågan på vaccin är för närvarande mycket större än tillgången”.

Det innebär att alla enheter i Västra Götaland som har beställt vaccin inte kommer att få det under vecka fyra, alltså 25-31 januari.

LÄS MER:Flera regioner stoppar vaccin – doserna transporterades för kallt

Regionen menar dock att man så småningom kommer att få vaccinet levererat, om man har fått en leveransbekräftelse via mejl eller telefon med ett fastställt leveransdatum under vecka fyra. Regionen kommer att komma med vidare besked under nästa vecka.

På grund av fördröjningen uppmanar regionen att enheterna inte ska boka in några patienter för vaccinering förrän man har fått en bekräftelse via mejl eller telefon med ett leveransdatum.

ANNONS

LÄS MER:Folkhälsomyndigheten gick ut med osäkra vaccinsiffror

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS